Sunday, April 3, 2011

hansacat

Kunagi ammu aastate eest pöördus minu poole üks vana sõber, purjetaja. tal oli vaja väikest ja lollikindlat purjekat, et oma poisse purjetama õpetada. Olin siis juba Wharrami fanatt ja pakkusin talle, et ehitan talle sellise, Wharrami Hitia 14. Vineeri peale ta krimpsutas nägu, aga katamaraan iseenesest meeldis talle.Ta laskis teha vormid ja tellis selle klaasplasti töö Rakvere Viikingist. Projekti nimeks sai Hansacat ja seda toodeti mingil määral. Müüdi Rootsi ja mujalegi Euroopasse. Ent väikese kahele mõeldud kataka kandejõud ei olnud piisav, kui 3-4 õllekõhtudega onu tahtsid koos purjetada, kurtsid, et näe, tagumiks vees...



Midagi tuli ette võtta, muuta ujukite kuju nii, et istumise koht, trampliin oleks kõrgemal. Tegingi uue teki mudeli ja vormi, ehitasime ühe uue modifitseeritud paadi...ja sinna see jäi, sest andunud katamaraani fännid vist purjetavad Hobiecatiga.Piltidel siis uue teki mudel, vorm, uutmoodi trampliin ja jäik vineerist ja puidust ehitatud sild ujukite vahele. See osutus aga nii raskeks, et kunagi vee peale ei jõudnudki, sai lihtsalt lammutatud.

1 comment:

  1. Vahvad paadid, kui ma nüüd ei eksi siis Hansacatiga ma üle nipli käisingi :) Aga laastuke on praegu väga teemakohane, kohe kohe hakkab uputama. Edu sulle soovin ma :)

    ReplyDelete